Az általam tanult megoldásfókuszú coaching egy olyan folyamat, ahol meghatározott struktúra mentén megyünk végig egy probléma megoldásán. Az alapgondolata, hogy képesek vagyunk helytállni a saját életünk kihívásaiban, de a szakszerű támogatás sokat segíthet a válaszok megtalálásában és abban, hogy elkezdjük a gyakorlatba ültetni azokat. Mindez pszichésen egészséges emberek támogatására alkalmas, tehát nem pszichológiai konzultáció, nem tanácsadás, nem valamilyen módszer megtanítása/tanulása.

Jogosan merülhet fel, hogy miben több egy coaching, mintha leülnél és alaposan végiggondolnád a helyzetedet. Egyrészt semmiben. Mivel a coaching a saját válaszaidat segít megtalálni, nem ad semmi olyat, amivel nem rendelkezel. Mégis előfordul, hogy úgy érezzük, nem boldogulunk olyasmivel, amivel pedig „illene”, lehetne. Itt jöhet képbe egy coach:​

 • Van, akinek az segít, hogy kb heti rendszerességgel előkerül a téma, így nem sodródik el a hétköznapok sűrűjében.
 • Másnak az, hogy a nem igazán körülhatárolt („boldogabb/ kevésbé lusta/ rendszerezettebb/ spontánabb stb akarok lenni”) vagy épp kívülről magunkra erőltetett („le kéne fogynom/ többet kéne mozognom/ kevesebbet kéne neteznem…”) vágyat alakítjuk megragadható, belső motiváló erővel bíró céllá.
 • Van, aki az önbizalomhiány miatt szokott elakadni, de a folyamatban szereplő erőforrásgyűjtés segít neki átlendülni.
 • És van, aki a coaching kérdések szűrőjén át nézve jön rá, hogy mi volt az a vakfoltban megbújó aggodalom, hiány, gátló tényező, ami miatt nem jutott eddig egyről a kettőre és így tud egy működő cselekvési tervet alkotni.

Néhány tipikus téma, amiben a life coaching segíthet (a lista nem teljes):

 • nehéz élethelyzetek, konfliktusok megoldása
 • munka-magánélet egyensúly
 • időgazdálkodás
 • életmódváltás
 • új szokások bevezetése
 • jövőkép tisztázása („Valami nem stimmel az életemmel, de nem is tudom, min változtassak…”)
 • önbizalom, önbecsülés erősítése

A folyamat 5-7 alkalomból áll. Eleinte 7-10 naponta beszélünk zoom-on/skype-on/messengeren/viberen stb. (a számodra legkényelmesebb fórumon) alkalmanként kb 60 percet. Ha már úton vagy (kb a 4. alkalom után), nagyobb szüneteket tartunk, hogy igazán kipróbálhasd, működik-e a megoldásod, és ha kell, finomhangolunk. Hosszú távú (többéves) céloknál van lehetőség utánkövető ülésekre is, ha igényed van rá.

Az online forma lehetőséget ad arra, hogy a saját biztonságos környezetedben keresd a megoldásokat. Nincs hosszadalmas utazás, nem kell idegen helyen feszengeni. Természetesen az ülések akkor tudnak jól működni, ha erre az időre zavartalanul el tudsz vonulni, ki tudod kapcsolni a telefont, nem rontanak rád kollégák/ gyerkőcök/ rokonok/ kis állatok stb. Ezért akkor javaslom a coachingnak ezt a formáját, ha ezt meg tudod teremteni magadnak.

Ha úgy érzed, belevágnál, itt tudsz időpontot foglalni: (12.000 Ft/alkalom)

Időpontfoglalás