Kovács-Torma Réka vagyok, közgazdász, life és business coach. Dolgoztam multinál és kkv-nál, voltam főállású anya,  és közben több, mint 10 éve vagyok egy kulturális egyesület önkéntese.

2009-ben az a megtiszteltetés ért, hogy a számvitel szak évfolyamelsőjeként én mondhattam a Corvinuson a diplomaosztóbeszédet. Már akkor azt fogalmaztam meg, hogy azért szeretnék dolgozni és továbbra is képezni magam, hogy megvalósításra érdemes álmok, célok elérését támogathassam.

Bár sokan nem így gondolnak rá, én azt élvezem a pénzügyes munkában, hogy a könyvelés, kimutatás készítés, elemzés révén képes vagyok átláthatóbbá tenni helyzeteket és jobb döntéseket megalapozni.

Számomra ez a coaching lényege is: a kérdésekkel, gyakorlatokkal támogatjuk abban az ügyfeleinket, hogy tisztuljon a kép, ráláthassanak a vakfoltokra, világossá váljanak az erőforrások, amelyekre támaszkodhatnak és így megtalálják a számukra legmegfelelőbb megoldásokat. Nem azt, ami a coachnak vagy a szomszédnak jól működne, hanem azt, ami az ügyfélnek a legmegfelelőbb.

Jövőtervezés, időgazdálkodás, munka-magánélet egyensúlya, új szokások bevezetése… csupa olyan terület, ahol inspirálódni lehet és érdemes is másoktól, de végül csak a testreszabott megoldások működnek. Nem mindig könnyű rátalálni a saját válaszainkra a készek helyett, de mindig megéri keresni őket – akár segítséget is igénybe véve.

Hálás vagyok azoknak, akiket kísérhetek, hogy megtalálják hiteles, őszinte, ezért számukra tényleg működő megoldásaikat, stratégiáikat. Lenyűgöz, hogy egyszerre mennyire sokfélék és mégis hasonlóan jószándékúak, inspiráltak és kitartóak a fejlődésükért tenni akarók.